Puppies


Alle pups hebben hun thuis gevonden! We hebben geen nestplannen meer met Faelyn. We gaan eerst genieten van Faelyn en Marley en als Marley volwassen is en we zijn tevreden over de ontwikkelingen van de nestgenoten dan zullen we Marley misschien laten keuren voor fokgeschiktheid.

De pups van Faelyn en Moby Dick zijn geboren. De bevalling is voorspoedig verlopen en het zijn er in totaal 8 met een mooie verdeling van 4 teefjes en 4 reutjes.

Een filmpje van de geboorte van 1 van de pups – klik op deze regel

Klik voor het fotoalbum van de pups op deze regel

Faelyn is drachtig! Er zijn 7 vruchtblaasjes gezien en heel wonderlijk konden we soms ook al een hartje zien kloppen.

Vruchtblaasje

Nestplanning


Inmiddels is Faelyn gedekt en gaan we over 2 weken voor een drachtecho om zekerheid te hebben dat de dekking is gelukt!

Juni 2018
Inmiddels zijn we op bezoek geweest bij de reu die we graag als vader van de toekomstige pups zouden zien. Zijn vriendelijke karakter viel meteen op. En daarnaast ook dat hij groot is! Een mooie grote reu met een verschrikkelijk lief karakter. Hij heeft een geweldige mooie kop, minder wollige ondervacht dan Faelyn (dat heeft zij genoeg voor 2) maar wel langere dekharen en dat vind ik geweldig. Faelyn heeft ook met hem kennisgemaakt en het was erg leuk te zien hoe ze op elkaar reageerden. We gaan nu geduldig afwachten tot Faelyn loops is.

Update april 2018 –
Binnenkort gaan we kennismaken met de mogelijke vader van de pups. We verwachten dat Faelyn in augustus loops zal worden en willen haar dan ook laten dekken. Indien u interesse heeft in een pup uit het aankomende nestje dan kunt u ons uiteraard een e-mail sturen waaruit uw interesse blijkt.

30 juli 2016 is Faelyn tijdens de fokgeschiktheidskeuring van de rasvereniging fokgeschikt verklaard. In principe staat niets ons nog in de weg om een nestje Zwitserse Witte herder pups te gaan plannen.

Faelyn als pupje van ca 6 weken

Faelyn als pupje van ca 6 weken

Tijdens de fokgeschiktheidskeuring